Pirates of the Smeetsstreet(2011)

Verhaal

De "Pirates of the Smeetsstreet" was een korte (half uurtje) hilarische slapstick voorstelling,

met veel beeld, veel muziek en lawaai, en weinig woorden.

 

De voorstelling had plaats op de wei van de jaarlijkse Molenfeesten, Molenbeersel, eind juli 2011.

 

Het thema van de Molenfeesten dat jaar was "Piraten".
In dat kader was de kinderanimatie gericht op het versieren en opmaken van  zichzelf als piraat, én van een gigantische piratenboot die de feestwei domineerde.

Aan de kinderen werd in de loop van de dag verteld dat ze zeker terug op de boot moesten zijn tegen half zeven, want dan zou het wel eens kunnen dat hun boot aangevallen zou  worden door échte piraten ... en zo geschiedde:
klokslag half 7 kwam er vanaf de Smeetsstraat een zootje ongeregeld naar de feestwei afgezakt, voorzien van een zwaar toegetakelde oude schuit.
Hun doel: de véél mooiere boot van de kinderen bemachtigen!

Gelukkig voor de kinderen waren de piraten niet van de slimsten. De kapitein bleek met zijn piepstem geen gezag te hebben, en het feit dat zijn moeder kwam aangezwommen om hem in te smeren met zonnebrandcrème en dat soort toestanden, hielp zijn positie uiteraard niet. Ondanks de chaos kregen ze het toch klaar om "snode plannen" te smeden om de kinderboot te veroveren, maar hun listen bleken zo dom en doorzichtig dat de kinderen er altijd makkelijk als winnaars uitkwamen.
Het verhaal van de Pirates of the Smeetsstreet kende een roemloos einde, toen de kanonnier zijn kanon  in een vlaag van woede niet - zoals hij bedoelde - naar de kinderboot richtte, maar loodrecht omhoog, met alle desastreuze gevolgen vandien ...

Maar, onkruid vergaat niet, en wie weet zwemmen ze nog wel ergens rond op zoek naar een nieuwe boot, en maken ze zich op voor een nieuwe aanval ...

Aaaaaaaaaarrrrrrrgghh!!!  ;-)