HET(2013)

Schrijver / regisseur

Na 17 jaar boeiende omzwervingen en ervaringen opdoen in een gevarieerd theaterlandschap schreef en regisseerde Hilde Arits haar eerste avondvullende productie "Bloedeigen" (2008), tevens de eerste productie van de Feniks Compagnie.
Daarna tekende ze nog voor het verzinnen, in elkaar steken en regisseren van  "Agua Alegria" (2009), "Pirates of the Smeetsstreet" (2011),
en speelde ze mee in de door Hugo Weerens geschreven en geregisseerde voorstelling "Kamperfoelie" (2010), allemaal Feniks Compagnie producties.

 

Na een aantal stillere maanden wat theater betreft, begon het toch weer steeds meer te kriebelen, totdat er plotseling in mei 2012 weer een idee voor een voorstelling zich aan haar opdrong.Ze nam contact op met Ronny Truyen - iemand met wie ze twee jaar ervoor had kennis gemaakt, en wie  eigenaar bleek te zijn van een even chaotische, fantasievolle  "grasshoppermind" als zijzelf - en samen besloten ze om ervoor te gaan : de kiem voor een nieuwe Feniks Compagnie productie was gezaaid!

 

Meteen trommelde de Feniks Compagnie dan ook alle potentiële medewerkers en spelers bij elkaar, en ook daar werd gelijk duidelijk dat een grote groep enthousiastelingen mee in het project wilde stappen.

 

In de zomer van 2012 begon tijdens enkele filosofische, chaotische en tegelijk hilarische avonden onder de sterrenhemel (the sky is the limit!)  - uitgebreid met een aantal inspirerende mails over en weer - voor Ronny en Hilde "HET" stilaan vorm te krijgen.

 

In september was het moment dan eindelijk aangebroken waarop alle spelers er ook bij betrokken werden. Tussen de improvisaties door werd er vanaf half oktober met  stukken tekst gewerkt, die een steeds vastere vorm kregen, net zoals de personages zelf. Ook de inbreng van de spelers zelf was hierbij niet te onderschatten. Er werd voortdurend verder gesleuteld en geschreven aan het scenario, totdat het in april 2013 dan eindelijk "af" werd bevonden... alhoewel, "af" is het / HET natuurlijk nooit ... of ...? ;-)