HET(2013)

Verhaal

Bart en Leen, oftewel Ndoto en Ukweli zoals ze elkaar liever noemen, zijn een jong, vrolijk stel, die zot zijn van elkaar en aan het begin staan van wat een lang en gelukkig leven samen belooft te worden.

Na hun studies zijn ze samen voor een jaar naar Oeganda getrokken, zij werkte er voor Artsen zonder grenzen, hij aan een aanverwant bouwproject. Na dat jaar hebben ze zich terug in België gesetteld, hebben er beiden een baan gevonden, en nu, drie jaar later, hebben ze zelfs hun eigen huis gekocht, met een aanpalende schuur erbij.

Hun leventje lijkt van een leien dakje te lopen, totdat Bart/Ndoto plots zijn werk verliest. Als hij wil, hoeft hij waarschijnlijk niet eens zo lang te zoeken naar een gelijkaardige job, maar ... wil hij zo'n job nog wel? Hij wil op zoek naar zijn kinderdroom. Waarom heeft hij die ooit verloren?

Samen met de buurkinderen Luuk en Lore ontdekt hij in een geheimzinnige koker midden in zijn schuur  HET ..., of tenminste de aanzet ervan ... De vorige eigenaar, een oude man, beter bekend als "gekke Jef", is blijkbaar aan iets fantastisch beginnen bouwen, maar de dood heeft verhinderd dat hij HET heeft kunnen afmaken. Instinctief weet Bart/Ndoto dat hij HET moet proberen af te maken, en de buurkinderen, én nog een heleboel andere hilarische figuren zijn helemaal bereid om hem daarbij te helpen. Als HET lukt, zo weten ze, komen alle dromen van de wereld uit ... en dat zou fantastisch zijn, toch ... ?

Als nu Leen/Ukweli het maar eens wilde begrijpen ...

 

HET is een voorstelling met een humorvolle diepgang en een diepgaande humor

 

HET gaat over droom en realiteit, het conflict en het zoeken naar evenwicht tussen deze twee

 

HET gaat over het kind in jezelf terug vinden en trouw blijven

 

HET gaat over geluk met een grote G ... of is het nu met een kleine ... ?

 

HET gaat over de mogelijkheden van de onmogelijke droom